First Impression Review; Imac Aladin Krabhuisje

This article will be a little different from what I usually write! Per request of our sponsor, it is written in both Dutch and English!
<— Back to English version 

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van onze nieuwe vrienden bij Huisdierplein.nl, een online dierenwinkel in Nederland! Ze zijn zo lief geweest om ons de mogelijkheid te geven een product te kiezen om te reviewen op de blog, en natuurlijk heb ik  deze kans met beide handen aangegrepen. Aangezien Fin onwijs veel houd van dingen met karton heb ik voor dit leuke Imac Aladin Krabhuisje gekozen; het huisje heeft twee krabplankjes, eentje binnenin, en eentje bovenop.


Huisdierplein is deel van een groter bedrijf, Plein, dat meerdere online winkels heeft waarvan elk gespecialiseerd is in een ander gebied. Huisdierplein is gespecialiseerd in dieren en heeft dus een groot assortiment aan dierenbenodigdheden, net als mijn andere favoriete online dierenwinkel, Zooplus! Daarentegen biedt Huisdierplein juist een hoop merken die Zooplus niet verkoopt, en als je voor 22.00 besteld, heb je het morgen al in huis! Waar kan je nog meer om vragen?!

Tijd voor de daadwerkelijke review.. Zoals beloofd, werd het Imac Aladin Krabhuisje binnen een dag geleverd, en was verpakt in een fel blauwe doos met het logo waar Plein websites bekend om staan. Het krabhuisje zelf was verpakt in plastic, en moet je zelf nog in elkaar zetten, wat voor mij makkelijker gezegd dan gedaan bleek te zijn, omdat ik natuurlijk iets verkeerd begreep uit de instructies. Fin kon niet wegblijven terwijl ik zijn nieuwe huisje in elkaar zetten, en omdat ik wat onderdelen verkeerd had gevouwen bleef het huis maar uit elkaar vallen. Het duurde even, maar dan heb je ook wat!

Het krabhuisje is 50 cm breed, 37 cm hoog en  30 cm diep en bestaat uit 100% gerecycled karton, wat je na gebruik ook weer kan recyclen. De twee krabplankjes kan je aan beide kanten gebruiken, en het huisje wordt geleverd met een zakje catnip om ervoor te zorgen dat je kat  er sneller op af gaat. Fin is nu 6kg (ongeveer 13lbs), dus ook grotere katten kunnen het bovenste krabplankje zonder problemen gebruiken. Het huisje heeft twee “ingangen”, of eigenlijk openingen; eentje in de vorm van een kattenhoofdje, en eentje in de vorm van een pootje, inclusief de teentjes, wat erg grappig kan zijn tijdens het spelen!

imac-aladin-05

Het ziet er super schattig uit, maar mijn grootste zorg was de stevigheid; Fin is een grote kat, en kan redelijk klunzig zijn. Aangezien het krabhuisje zonder lijm of iets dergelijks in elkaar word gezet, was ik bang dat het uit elkaar zou vallen na of tijdens het spelen, maar het huisje is een stuk steviger dan ik had verwacht! Ik heb een paar keer een onderdeel opnieuw in elkaar moeten drukken, maar dat kan je makkelijk verhelpen met wat plakband (ik zou hier wel papieren plakband voor aanraden, omdat je natuurlijk niet wilt dat je kat plastic eet), maar dit heb ik tot nu toe niet nodig gevonden. Omdat het hele huis van karton is gemaakt, is het 100% veilig voor je kat om mee te spelen. Dit, zelfs als het uit elkaar begint te vallen; iets wat niet elk krabhuisje op de markt kan garanderen.

imac-aladin-02 imac-aladin-04

Alles bij elkaar genomen ben ik erg blij met dit product, en de goede service die huisdierplein.nl biedt! Het krabhuisje is geweldig om naar te kijken, comfortabel voor Fin, en we kunnen er waarschijnlijk lang mee doen omdat de krabplankjes aan beide kanten gebruikt kunnen worden (Tenzij Fin het opeet, natuurlijk… Hij houdt echt onwijs veel van karton, haha!). De prijs-kwaliteit verhouding is echt tiptop, want het is niet alleen een gezellig slaapplekje, maar het is ook leuk om mee te spelen, en werkt bovendien als krabpaal!

Je kan dit kattenspeeltje hier kopen voor €17,95! — Huisdierplein.nl verzend standaard naar Nederland, België en Duitsland, maar de verzendkosten voor andere landen kan je opvragen via email!

Je kan Huisdierplein.nl ook vinden op Instagram.

2 thoughts on “First Impression Review; Imac Aladin Krabhuisje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.